KOOSTE TUOTANTO-, JALOSTUS- JA PALVELUVERKOSTOSSA TAPAHTUNEESTA YHTEISTYÖSTÄ
Meri-Lapin Karitsa-tuotemerkin rakentaminen aloitettiin Meri-Lapin Herkut-hankkeessa syksyllä 2001. Asiakaslähtöisyys, erityisesti ravintoloiden keittiömestareiden tarve paikalliselle erikoistuotteelle, oli toimintamallin rakentamisen lähtökohtana. Yhteistyö aloitettiin yhdeksän Meri-Lapissa toimivan lammastilan kanssa. Vuonna 2011 karitsateuraita tuli 81 eri lammastilalta Lapista ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Alla on tapahtumakooste vuosien varrella toteutetuista yhteistyötapahtumista.
_________________________________________________________
Tapahtumia
Meri-Lapin Karitsan 10-vuotisjuhla
Meri-Lapin Karitsa 10 v-juhla 10.10.2012 Rovaniemellä
Kesä-Suomi kokkaa Meri-Lapin Karitsaa
Opintomatka Lofooteille; tutustuminen Lofotlam-tuotemerkkiin sekä Pohjois-Norjan lammastalouteen
Meri-Lapin Karitsa reseptiikkaa
Meri-Lapin Karitsa kilpailuraaka-aineena Meri-Lapin Ruokamessuilla
Veljekset Rönkä Oy:n ja Kemijärven poroteurastamon yhteistyö
Meri-Lapin Karitsaklubin kehittämispalaveri
Meri-Lapin Karitsa MTV3 Makuja-ohjelmassa
Monipuolisia karitsaruokia eri ruhonosista arkeen ja juhlaan
Meri-Lapin Karitsa pääraaka-aineena Kalotin kokki-kilpailuissa
Meri-Lapin Karitsa suurkeittiössä
Meri-Lapin Karitsa-tapahtumat vähittäiskaupoissa
Karitsaruhojen luokittelukoulutuksia
Meri-Lapin Karitsan vuosi- videokuvaukset v. 2002-2004
Karitsan ruhon luuttomaksi leikkaus
Veljekset Rönkä Oy:n edustajien ja lampureiden ensimmmäinen yhteistapaaminen syksyllä 2001
Meri-Lapin Karitsa Gastro 2004-messuilla
© ProAgria Lappi